写真上・中1の品種は、「コメット(cv. Comet)」、
中2・中8・中12は、「さくらんぼ(cv. Sakuranbo)」(サカタ)、
中3・中14は、「紅白(cv. Kouhaku)」(サカタ)、
中4・中13は、「雪小町(cv. Yuki-komachi)」(サカタ)、
中9・中18・中21・中22・中29は、「レッドチャイム(cv. Red Chime)」(サカタ)、
中10・中17は、「スパークラーホワイトチップス(cv. Sparkler White Tips)」、
中11・下は、「フレンチブレックファスト(cv. French Breakfast)」、
中15・中27は、「ズラータ(cv. Zlata)」、
中16・中26は、「ビオレッタ(cv. Violetta)」、
中19は、「リンダホワイト(cv. Linda White)」(丸種)、
中20は、「イザベル(cv. Isabel)」(カネコ)、
中23・中28は、「レッドポピンズ(cv. Red Poppins)」(中原)、
中25は、「スパークラー3(cv. Sparkler 3)」、
中30は、「赤丸金門(cv. Akamaru Kinmon)」(八江)、
アブラナ科ダイコン属の一年草で、学名は Raphanus sativus var. sativus。英名は Radish。
The Radish (Raphanus sativus var. sativus) belongs to Brassiaceae (the Mustard family). It is an annual herb that is native to Europe to Central Asia. This herb was introduced into Japan in Meiji Era (1868-1912). It is a extreme early maturing variety and the root is about 2-3 cm in diameter. There are varied forms and colors. Radish can gather for 30-40 days in spring or fall, about 25 days in summer and for 50-80 days in winter.