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おそらくはメキシコから中央アメリカが原産です。「ペポかぼちゃ」の一種で、わが国へは明治時代に渡来しました。茎は蔓性で60〜90センチ幅に伸びます。葉は掌状に3〜5裂し、はっきりした鋸歯があります。果実は樽形で、夏から秋に熟します。調理して果肉を果実から取り出すと、スパゲティのような飾り紐状、あるいはより紐状になります。別名で「そうめんかぼちゃ(素麺南瓜)」とも呼ばれます。
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ウリ科カボチャ属の一年草で、学名は Cucurbita pepo。英名は Spaghetti squash。
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The spaghetti squash (Cucurbita pepo) belongs to Cucurbitaceae (the Gourd family). It is an annual herb that is probably native to Maxico and Central America. It is a kind of Summer squash and was intruduced into Japan in Meiji Era (about 120 years ago). This herb is a trailing vine and spreads 60-90 cm wide. The leaves are devided into 3-5 palmately with distinctive toothed edges. The fruits are barrel shaped and ripen in summer to summer. The flesh falls away from the fruit in ribbons or strands like spaghetti when cooked.
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長野市松代町東寺尾にて、2004年08月05日撮影。(photo by Yoko Kitagawa)
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